Les op maat
WATT? beschikt over een enthousiast team van gastdocenten die werken of gewerkt hebben in de energiesector (of anderszins technisch geschoold zijn) en veel over energietechniek kunnen vertellen. Altijd met een link naar werken in de energie.
Want voor een leerling is het ook belangrijk om te weten welke competenties je nodig hebt voor een leuke baan in de energiesector. Samen met jou bepaalt de gastdocent de inhoud van de gastles, wat de leerlingen al weten van energie en op welke lessen de gastles moet aansluiten.
Patrick Hovenga (docent Natuurkunde, Mavo Trivum College Amersfoort):
"WATT? verzorgde voor onze twee mavo 2 klassen een les op maat. De lessen voor beide klassen waren heel verschillend. De aanpassingen die waren gemaakt na de ervaring in de eerste les pakten ook goed uit. Kortom, ik ben erg enthousiast over de aangeboden gastles en nodig jullie volgend jaar graag opnieuw uit."
Gertjan Feitsma gaf jarenlang natuurkundeles en werkt nu al lange tijd voor de energiesector. Hij kan alles vertellen over het belang van de stand van een zonnepaneel (en als je wilt, kunnen de leerlingen die eerst maken), over het waarom van een, twee of drie bladen aan een windturbine of gewoon een natuurkundeles geven over energie.
Ernst Wieringa weet alles over hoogspanning. Hij is elektrotechnicus en geeft een zelf ontwikkelde les over elektriciteit, het netwerk in Nederland en de techniek erachter.
Carolien Sihasale is werktuigkundige en docent Engineering aan het hbo in Zeeland. Windenergie, maar ook waterkracht of energieproductie in het algemeen behoren tot het domein van een werktuigkundige.
CETT-studenten doen hun master aan een (technische) universiteit. Ze hebben gemeen dat ze allemaal onderzoek doen naar de energietransitie naar duurzame energie. Deze Community of Energy Top Talents ontwikkelt en ontwikkelde eigen gastlessen. Van heel technisch tot meer economisch.